Nieuws

Leerlingen Mariënburg Academie presenteren onderzoeksresultaten op mini-symposium

Negentien leerlingen uit vwo 6 van Comenius Mariënburg presenteerden op een mini-symposium op de Mariënburg Academie aan de Schrans hun wetenschappelijke posters voor het vak natuur, leven en technologie (NLT).

Dit alles in het thema medicijnen: ‘van molecuul tot mens’. Eén van de opdrachten in de module was het uitwerken van een casus. In deze casus schrijven leerlingen in groepjes een fictieve patiënt, met bepaalde symptomen, een medicijn voor met een bepaalde dosis en dosisinterval. Onder het genot van een drankje en een hapje bekeken ouders, collegae en leerlingen de onderzoeksresultaten. Naast een jury bestaande uit vakdocenten, beoordeelden ook de leerlingen de posters op diverse criteria.

Doel van dit mini-symposium is onder meer de leerlingen op een toegankelijke manier voorbereiden op een wetenschappelijke vervolgstudie. Een wetenschappelijke poster is een veelgebruikte manier op hbo’s en universiteiten om onderzoeksresultaten te presenteren.  De leerlingen waren enthousiast over deze presentatievorm en vonden het zeer leerzaam. Ook NLT-docente Pia Scheffer was zeer tevreden en ziet dit graag als een jaarlijks terugkerend evenement.

Terug naar overzicht